Bajić: Nemam šta da analiziram, igrači se trebaju uozbiljiti

Trener Igokee nakon novog poraza

Bajić: Nemam šta da analiziram, igrači se trebaju uozbiljiti

S. Mlaćo

Košarkaši Igokee poraženi su u petom kolu Aba Lige od beogradskog Partizana 117:104.

 U veoma efikasnom meču bh. tim je prudžio dobar otpor Beograđanima, ali pobjeda je otišla ipak u ruke domaćeg tima.

Nakon meča Dragan Bajić, trener Igokee čestitao je Partizanu.

"Čestitam Partizanu na zasluženoj pobedi. Ne znam šta da analiziram. Ovo nije košarka koju sam praktikovao. Poznato je da je moj tim igrao možda najbolju odbranu u ligi, primali smo najmanje poena, ali ne znam šta se dešava. Dali smo 104 poena na gostovanju, a nervoza ne može biti razlog za neigranje odbrane. Sve što sam upozioravao u pripremi meča, igrači nisu ispoštovali. Poslije poraza od MZT-a rekao sam da sam ja najveći krivac, pa su možda pomislili da mogu nonšalantno da igraju. Napravićemo analizu, pa ćemo da vidimo šta i kako dalje. Igrači će morati da se uozbilje ako žele i dalje da budu članovi Igokee. Bilo je situacija kada smo moli mnogo bolje da reagujemo.”

Potražite više informacija na temu ABA liga:

Vuk Radivojević, kapiten Igokee dao je svoj komentar na meč.

"Ovo je druga utakmica da primamo mnogo poena. Mislim da to ne treba ni postavljati pitanja o bilo kakvoj pobedi. Drugu utakmicu igramo bez odbrane. Prvo poluvreme smo dali 50, ali primili 50. Cijelu utakmicu našom nervozom i glupostima smo vraćali Partizan. Trener nam je govorio da im je najjače oružje tranzicija, a oni su nam dali mnogo laganih poena. Oni su vrhunski šuteri, pogađali su svi, a mi smo im to dozvolili.”

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi