Bajić: Nismo imali snage za preokret

Trener Igokee pohvalio domaćina i publiku

Bajić: Nismo imali snage za preokret

Momčad Igokee poražena je u finalu Kupa BiH na Pecari od Širokog WWin rezultatom 83:75.

Široki je bio bolja momčad i potpuno zasluženo je osvojio Kup što je istakao i trener ekipe iz Aleksandrovca koji nije bio zadovoljan kako je njegova ekipa reagirala u prvom dijelu dok je u drugom bio zadovoljan reakcijama svojih igrača.

„Čestitam Širokom na zasluženoj pobjedi i osvojenom Kupu. Što se tiče same utakmice mislim da samo jako loše ušli u prvo poluvrijeme. Pokušao sam da ekipu oslobodim pritiska i da odigramo dobru utakmicu,međutim osjetio se pritisak i imali smo dosta izgubljenih lopti i loših reakcija u obrani. U drugom smo se pokušali skupiti i mislim da smo uspjeli i da smo odigrali na visokom nivou. Na kraju je prevelika razlika bila i nismo imali snage da stignemo i preokrenemo.“, rekao je trener Igokee Dragan Bajić.

Trener Igokee je pohvalio ekipu Širokog za koju kaže da igra najbolju košarku u regiji.

„Ekipa Širokog je u ovom momentu kvalitetnija od nas i ne samo nas nego i u regiji, igraju odličnu košarku i ja im čestitam na tom.“, pohvalio je Bajić Širokobriježane.

Na kraju smo upitali Bajića za komentar o Širokom Brijegu kao domaćinu i o atmosferi na finalu na kojem je njegova ekipa prilikom izlaska s terena dobila velik pljesak.

„Kao i uobičajeno kad je Široki u pitanju domaćinstvo je bilo odlično, također zahvalio bih se publici što nas je fino dočekala.“, rekao je za kraj Bajić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.