Bajić: Od igrača ću tražiti da ostave srce na terenu

Trener Igokee izvršio prozivku

Bajić: Od igrača ću tražiti da ostave srce na terenu

D. Rakanović

Košarkaši Igokee počeli su danas sa pripremama za novu sezonu, a trener Aleksandrovčana Dragan Bajić istakao je da je osnovni cilj u predstojećoj sezoni opstanak u ABA ligi. 

"Mi jesmo možda najuspješniji sportski kolektiv u BiH, ali ponašaćemo kao da smo još uvijek mali klub koji treba da raste iz dana u dan. Sam početak priprema će proći u tom uvodnom radu gdje ćemo obaviti testiranja i uvodne preglede. Bićemo pažljivi da vidimo u kakvom su stanju igrači i kolike napore mogu da podnesu. Što se tiče nastavka, moram reći da imamo dovoljno vremena do početka lige i siguran sam da ćemo spremni dočekati početak takmičenja. Nećemo ići nigdje na pripreme, sve ćemo odraditi u Laktašima osim prijateljskih utakmica na koje ćemo putovati. Tim je selektiran u skladu sa finasijama ali onako kako sam ja to želio što sam svakako rekao i upravi kluba", rekao je Bajić, prenosi službena stranica ABA lige. 

On je dodao da je osnovni cilj ove sezone opstanak u ABA ligi, a kada je riječ o pojačanjima da očekuje dolazak još jednog ili dva košarkaša.

"Mnogo stvari treba da se posloži, istina imamo teret tog petog mjesta ali ja kao trener nemam nikakav pritisak. Gledajući finansije i ove sezone osnovni cilj je opstanak u regionalnoj ligi jer će sezona biti kvalitetnija u odnosu na prethodnu. Ono što ću tražiti od igrača jeste rad, red i disciplina, moraće da ostave srce na parketu bez obzira ko je protivnik, kao što je to bilo i do sada. Uz takav pristup rezultati sigurno neće izostati. U rotaciji nam nedostaje još jedan visoki igrač, ali ćemo svakako da to budu mladi igrači jer razmišljamo o budućnosti. Prvom timu su priključena i četiri juniora pa ćemo vidjeti da li će se izboriti za svoj status u prvom timu",  rekao je Bajić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi