Bajić: Prespavali smo prvo poluvrijeme

Poraz Igosa

Bajić: Prespavali smo prvo poluvrijeme

Košarkaši Igokee poraženi su u gostima kod Mornara rezultatom 83:76, u utakmci 25. kola ABA lige.

Loše otvaranje meča skupo je koštalo bh. prvaka. Aleksandrovčani su nakon prvih 10 minuta igre imali 17 poena zaostatka (30:13), da bi u nastavku uspjeli samo da ublaže poraz.

Kolo prije kraja regularnog dijela sezone Igosi zauzimaju petu poziciju (12-13), dok su Barani i matematički obezbijedili opstanak u ligi (9-16).

"Čestitke Mornaru, nadam se da ćemo se družiti i iduće godine. Ovaj klub zaslužuje da igra u ovako značajnom takmičenju kao što je ABA liga po svim pokazateljima: po uslovima, po divnoj publici koja je večeras navijala bez ijedne ružne riječi", rekao je trener Igokee Dragan Bajić.

"Jako loše smo otvorili utakmicu, bez energije, bez ijednog kontakta. Ekipa Mornara se razigrala, šuterski je bila raspoložena, pogotovo u prvom poluvremenu u kojem je pogodila deset trojki. Ni kvalitetnije ekipe od nas ne bi bolje prošle u tom prvom poluvremenu. Tražio sam na poluvremenu da u nastavku zaigramo čvršće u odbrani, to smo i uradilii, ali bila je prevelika razlika da preokrenemo rezultat. Ova sezona je za nas bila uspješna u ABA ligi, iznad svih očekivanja", dodao je Bajić.

Košarkaš Igokee Vuk Radivojević istakao je da su naporna putovanja u posljednja dva kola umnogome uticala na nešto slabija izdanja njegovog tima.

"Čestitam Mornaru na zasluženoj pobjedi i obezbjeđenom opstanku u ABA ligi. Imali smo dva teška gostovanja i dva veoma duga, naporna putovanja autobusom do Skoplja i Bara. Umor je ostavio traga, slabo smo ušli u meč, bili smo umrtvljeni, bez energije. Trener nas je probudio na poluvremenu, uspjeli smo da skupimo snagu i da pružimo dobar otpor Mornaru makar jedno poluvrijeme. Vratili smo se u igru, ali to nije bilo dovoljno za pobjedu", rekao je Radivojević.

Potražite više informacija na temu ABA liga:

U narednom kolu Igokea će dočekati Partizan.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi