Bajramović i Atić odveli Sparse u završnicu Kupa

Kup BiH, sistem A

Bajramović i Atić odveli Sparse u završnicu Kupa

M. Šljivak

Košarkaši Sparsa pobijedili su večeras Slobodu u Skenderiji 82:75 u susretu Kupa BiH sistem A.

Dobro su domaći ušli u meč. Uspjeli su već nakon 10 minuta igre stvoriti 10 poena prednosti (25:15), ali se Tuzlaci na otvaranju drugog perioda vraćaju.

Ipak, nisu uspjeli da održe egal, pa su Sparsi na odmor otišli s 11 razlike, 43:32.

Nastavak nije ponudio veće uzbuđenja. Sparsi su održavali prednost, a ujednom trenutku u samom finišu su imali i 15 poena prednosti (74:59).

Međutim, do kraja je Sloboda uspjela da se vrati i da smanji zaostatak na minus sedam, ali više od toga nisu mogli, te Sparsi odlaze na završnicu Kupa.

Kenan Bajramović je predvodio domaći tim sa 25 poena, Edin Atić je dodao 17, dok je na drugoj strani Sekulović ubacio 24, a Hasandić 20.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi