Trener Sparsa nakon pobjede

Bajramović: Igramo u grču, to se mora promijeniti

Košarkaši sarajevskih Sparsa slavili su pobjedu u večerašnjem meču 20. kola Premijer lige BiH na domaćem parketu protiv Varde rezultatom 92:83.

Trener sarajevskog tima Mensur Bajramović smatra da se ovaj meč mogao završiti mnogo lakše po njegov tim.

"Nema velike razlike između timova sa kraja i sa sredine tabele. Radi se o dosta sličnim ekipama i to se vidjelo večeras. Nažalost, mi imamo veliki problem jer igramo u grčku. Onda kada trebamo meč lagano privoditi kraju, mi ga vratimo opet na početak. Ovo nije prvi put da nam se to dešava. U jednoj smo fazi za koju se nadam da će brzo završiti. Nadam se da ćemo doći do nekog raspoloženja u igri koji će nas u meču držati svih 40 minuta. Tada bi vjerovatno bili u prilici da lakše dobijamo ovakve mečeve, ali i da pobjeđujemo možda i jače protivnike nego što smo to mi", rekao je Bajramović i dodao:

"Mislim da umor nije prisutan u ekipi i da to nije nikakvo opravdanje. Mislim da smo večeras odigrali jako dobre periode i kada bi spojili takvih desetak minuta, onda bi možda i riješili meč veoma brzo". 

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi