Bajramović: Nemamo dovoljno prostora za rad u Skenderiji

Trener Sparsa uoči meča s Bošnjakom

Bajramović: Nemamo dovoljno prostora za rad u Skenderiji

E. Škorić

Košarkaši Sparsa dočekuju sutra s početkom od 17 sati ekipu Bošnjaka.

Sparsi su slavili važnu pobjedu protiv Mladosti u Mrkonjić Gradu prošle sedmice, pa na krilima tog slavlja žele da nastave u dobrom ritmu i protiv Bošnjaka.

"Iskoristili smo ovaj period oko Nove godine. Mi nemamo dovoljno prostora za rad u Skenderiji i to nam predstavlja veliki problem. Oko Nove godine smo iskrositili za dobar i kvalitetan rad pošto nisu sve ekipe trenirale. Sad smo se vratili u ovaj  ritam, kada imamo samo sat i 15 minuta za treniniranje. To nije dovoljno da napravimo nešto više", rekao je trener Mensur Bajramović, dodavši:

"Respektujemo ekipu Bošnjaka, mogu svakoga da namuče. Radi se o mladim i talentovanim igračima, a ovdje svi dolaze s velikom motivacijom, bez obaveze da pobijede, što je za njih olakšavajuća, a za nas otežavajuća okolnost. No, mi moramo da se izborimo s tim i da igramo sa 100 posto mogućnosti. Ne smijemo igrati sa 'lako ćemo', moramo u svakoj utakmici maksimalno respektovati protivnika".

"Bošnjak ima dobru ekipu, atletski spremne igrače, koji mogu da pogode sa svake pozicije. Jako me zanima kako ćemo odgovoriti nakon jedne dobre utakmice", dodao je Bajramović.

"Čampara i Magnafić su imali gripu, ali su se vratili i sada treniraju, dok Pirić ima problema s leđima i on ne trenira. Ostali su zdravi. Peršić je imao operaciju Ahilove tetive i sada prolazi prvu fazu, skidaju mu gips i prave kontrolu. Trebat će mu sigurno puno vremena da se oporavi i Dalibor nam definitivno nedostaje. S njim bi ovo sve lakše i brže prolazili", ističe trener Sparsa.

Adi Zahiragić se također obratio novinarima.

"Sigurno da će ovo biti za nas jako bitna utakmica. Dobra partija u Mrkonjić Gradu, ali ne trebamo se opuštati, pred nama je težak put. Želimo u najboljem ritmu dočekati Ligu 6 i završnicu", istakao je Zahiragić.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

"Relativno smo mlada ekipa, ali prolaz u finale bi bio odskočna daska i korak više u odnosu na prethodne godine. Ukaže li se prilika za ABA ligu, nećemo bježati od toga. No, naše je da treniramo i radimo dalje, ne trebamo razmišljati o tome", dodao je.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi