Bajramović očekuje 12 ratnika
Adut bh. tima: Kenan Bajramović

Bh. košarkaši uoči okupljanja u srijedu u Zenici

Bajramović očekuje 12 ratnika

Iako je suočen sa velikim problemima, otkazima, povredama, selektor bh. košarkaša Mensur Bajramović ipak neće slati naknadne pozive igračima.

Bajramović na prozivci u srijedu očekuje 12 ratnika koji bi trebali podnijeti teret igranja u dodatnim kvalifikacijama za plasman na septembarski »Eurobasket 2009» u Poljskoj.

Nakon Mirze Teletovića i Gorana Ikonića, koji su definitivno otpali iz kombinacija, pod upitnikom je i dolazak Saše Vasiljevića koji ima porodičnih problema.

Za razliku od nekih prethodnih sezona u kojima je bilo bekova za «izvoz», situacija je sada povoljnija sa visokim igračima, bilo da je riječ o krilnim centrima ili klasičnim «peticama».

«Tu su Varda, Jazvin, Kikanović, Rizvić, Bajramović i u reketu ćemo imati širinu koja nas nije krasila u ranijim ciklusima. Moraćemo sačekati odgovor Vasiljevića kako bi znali šta nam je dalje činiti. Za sada nećemo upućivati naknadne pozive, bar ne u skorije vrijeme. Raduje me što će igrači koji stignu u Zenicu ostaviti srce na parketu», istakao je Bajramović.

Selektor našeg A tima na prozivci u srijedu očekuje: Nemanju Gordića, Nihada Đedovića, Zlatka Jovanovića, Milana Miloševića, Muju Tuljkovića, Ivana Opačka, Edina Bavčića, Kenana Bajramovića, Elmedina Kikanovića, Ermina Jazvina i Ratka Vardu.

Podsjetimo, naša selekcija igraće u Grupi A dodatnih kvalifikacija protiv Belgije i Portugala, a pobjednik grupe će u dvomeču sa prvoplasiranim iz Grupe B (Francuska, Italija, Finska) odlučiti o preostalom učesniku «Eurobasketa 2009».

Kažimo i to da će reprezentacija koja kroz baraž izbori nastup na EP biti u Grupi B zajedno sa selekcijama Rusije, Njemačke i Latvije.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.