Bajramović poziva na oprez

Košarkaši BiH nastavljaju baraž

Bajramović poziva na oprez

Košarkaška A reprezentacija Bosne i Hercegovine sutra će u Zenici igrati 2. kolo baraža za odlazak na Evropsko prvenstvo u Poljskoj.

Bh. košarkaši su ostvarili pobjedu u prvom susretu u Portugalu, iako su umalo prokockali prednost od velikih 24 poena razlike.

„Za nas je pobjeda u Portugalu bila od ogromne važnosti. Prvo što se radilo o pobjedi u gostima, a drugo što nam je to bio prvi susret i pobjeda nam je dala na samopouzdanju. Iako je nekima možda izgledalo da smo do pobjede došli lako, to nije bio slučaj. Morali smo jako teškim radom na parketu prisiliti Portugalce da promijene način igre, što nam se na kraju i isplatilo. Na kraju je Portugal sa niskom postavom uspio smanjiti razliku, a većim dijelom smo mi zato krivi, ali svojim igračima mogu oprostiti neiskustvo“, kazao je selektor bh. reprezentacije Mensur Bajramović.

Već sutra u Zenici bh. tim igra drugi susret baraža, a u Areni gostuje selekcija Belgije.

„Belgija je potpuno druga priča od Portugala. Belgijanci pod koševima imaju dva veoma jaka košarkaša, Alexa Hervellea i Didier Ilunga-Mbengu. Protiv njih ćemo morati odigrati potpuno drugačije nego protiv Portugala. Veoma sam oprezan kada su Belgijanci u pitanju i očekujem da u Zenici odigramo iznad svojih mogućnosti. Nadam se i velikoj podršci sa tribina i smatram da uz maksimalno zalaganje možemo do pobjede”, dodao je selektor A nacionalnog košarkaškog tima.

Susret između Bosne i Hercegovine i Belgije na programu je sutra, sa početkom u 20:15 sati u zeničkoj Areni.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.