Bajramović spreman odraditi ugovor do kraja

BiH ostala bez Eurobasketa

Bajramović spreman odraditi ugovor do kraja

Pobjedom Belgije u Portugalu u zadnjim trenucima meča, košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine i definitivno je okončala sa igrom u baražu za odlazak na Eurobasket.

Skor od tri pobjede i jednog poraza na kraju se i ne čini tako lošim, ali to je bilo nedovoljno da se najbolji bh. košarkaši plasiraju u finale baraža. Tamo je na megdan Francuskoj otišla Belgija, a pobjednik tog dvoboja ide na smotru najboljih evropskih selekcija.

"Ne mogu biti nezadovoljan kompletnim nastupom u ovom baražu. Odigrali smo dosta dobro i ako se izuzme treća četvrtina susreta u Belgiji mogu reći da sam zadovoljan onim što su pokazali naši košarkaši. Međutim, postavlja se pitanje koliko bi bh. reprezentacija u ovom sastavu mogla uraditi protiv moćnih Francuza", kazao je za SportSport.ba selektor bh. nacionalnog košarkaškog tima Mensur Bajramović.

O tome šta dalje, Bajramović kaže:

"Spreman sam ispoštovati ugovor koji imam sa Košarkaškim savezom Bosne i Hercegovine do kraja. Međutim, potrebno je napraviti mnogo stvari kako bi bh. košarku digli na jedan viši nivo. Evidentno je da je reprezentativna košarka u BiH u padu. U septembru se treba održati Izborna skupština Košarkaškog saveza BiH i tu se trebaju udariti novi temelji bh. košarke", dodao je Bajramović.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.