Bajramović: Tek smo na početku
Detalj sa meča u Mađarskoj

Bh. košarkaši se vratili u Zenicu

Bajramović: Tek smo na početku

Muška košarkaška reprezentacija BiH vratila se u Zenicu nakon što je u petak i subotu odigrala dva kontrolna meča u Mađarskoj, protiv domaće selekcije.

U prvom susretu doživljen je visokok poraz od 27 poena razlike (60:87), da bi u drugom naša reprezentacija pokazala mnogo bolju igru koja je na kraju rezultirala trijumfom (91:85).

“Bilo je teško očekivati da nakon samo sedam dana rada odigramo dva meča na visokom nivou. Noge su bile teške, olovne i osjetilo se da nam nedostaje svježine. Generalno, zadovoljan sam načinom na koji smo odigrali drugi meč, posebno njegov prvi dio u kojem smo imali i 20 poena prednosti”, istakao je za SportSport.ba selektor Mensur Bajramović.

Naša selekcija u Zenici će nastaviti sa radom do naredne subote kada bi trebala uslijediti još jedna kontrolna utakmica, protiv Crne Gore u Podgorici.

“Pokušavamo dogovoriti dva meča, umjesto jednog, slično kao u Mađarskoj. Biće to posljednje provjere uoči početka baraža i mislim da ćemo spremno dočekati Belgijance i Portugal.”

Debi u dresu sa bh. grbom u Mađarskoj upisali su Ratko Varda, Marko Popović i Zlatko Jovanović.

”Njihovo prisustvo u timu i na parketu će itekako dobro doći u dodatnim kvalifikacijama, ali se u dvomeču sa Mađarima vidjelo da su se nešto kasnije priključili A timu. Još uvijek su daleko od forme koja ih je krasila prošle sezone u klubovima”, dodao je Bajramović.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.