Bajramovića muči (ne)iskustvo
Pokazali određen napredak u igri

Košarkaši nastavili sa pripremama u Zenici

Bajramovića muči (ne)iskustvo

Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine ponovo trenira u Zenici, nakon povratka iz Crne Gore gdje su izabranici selektora Mensura Bajramovića odigrali dvije kontrolne utakmice sa domaćom selekcijom.

Podsjetimo, bh. košarkaši su poraženi u oba navrata od domaćina, ali s obzirom na to da Crna Gora na raspolaganju ima zaista kvalitetnu selekciju, te da se ipak radi o pripremnim susretima, Bajramović nije nezadovoljan.

„U dva meča sa Crnogorcima pokazali smo dva različita lica. Prvu smo utakmicu odigrali ispod svojih mogućnosti, dok smo u drugoj na terenu izgledali mnogo bolje i bili nadomak pobjede. Ipak, treba uzeti u obzir da je Crna Gora daleko kvalitetnija reprezentacija od Mađarske, te da selektor te zemlje Duško Vujošević na raspolaganju ima jednu od najkvalitetnijih unutrašnjih linija u Evropi“, kaže selektor A nacionalnog tima Bosne i Hercegovine za SportSport.ba.

Podmlađena selekcija BiH, bez nekoliko standardnih reprezentativaca, na teškom je ispitu ovog ljeta. Kako bi ocijenili dosadašnji tok priprema i ko je od košarkaša ostavio najbolji utisak do sada?

„Pa, do sada najbolje na parketu djeluje kapiten Kenan Bajramović. Keno najviše nosi ekipu u smislu razigravanja ekipe, ali i poentiranja“.

Gdje vidite najveće propuste u svojoj ekipi?

„Bez ikakve sumnje, najkritičnija tačka su nam velike oscilacije u igri. U dosadašnjem dijelu priprema pokazali smo određeni napredak, ali još moramo poraditi na tim oscilacijama i promjenama u ritmu igre i u fazi odbrane i u u fazi napada. Dosta igrača je mlado, neiskusno i nisu navikli da budu nosioci igre u svojim klubovima i tu nam je osnovni problem“, zaključio je Bajramović.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.