Banjalučki derbi pripao Studentu

Prva muška liga RS

Banjalučki derbi pripao Studentu

D. Vejo

Košarkaši banjalučkog Borca večeras su u okviru 12. kola Prve muške lige Republike Srpske pred oko 1 000 ljubitelja košarke poraženi od gradskog rivala Studenta rezultatom 56:65, po četvrtinama je bilo 11:12, 12:22, 16:21 I 17:10.

Borac je utakmicu otvorio serijom 4:0, a u ulozi realizatora našli su se Nikolić i Barbarez. Međutim, gosti se vraćaju serijom od 0:5, te tako prvi put na utakmici dolaze u vodstvo. Nakon osam minute igre u prvoj četvrtini rezultat je glasio 8:10 u korist gostiju. Do kraja prve dionice Student je postigao još dva poena, ali crveno-plavi su razliku smanjili tricom, koju je pogodio Aničić.

Drugi kvartal gosti otvaraju trojkom. Na drugoj strani, brzo je odgovorio raspoloženi Nikolić koji je sa pet poena vratio Borac u igru. Sedam minute igre u nastavku donijelo je bolju igru izabranika Aleksandra Ćikića koji su poveli sa 17:21. Ali, ponovo se ukazao Nikolić koji sa četiri poena vraća domaćina u igru. Na odmor, odlazi se sa prednošću gostiju od 11 poena razlike (23:34).

Pauza je bolje prijala Studentu, koji preko trojke Nemanje Nikolića povećavaju prednost na plus 14. Crveno-plavi već u narednom napadu vraćaju protivniku. Ovaj period bio je u znaku kapitena i plejmejkera Srđana Lončara koji je uspio da pogodi dvije trice.

Posljednji kvartal Borac otvara serijom od 5:0, ali ponovo raspoloženi Lončar šutira trojku koja upada u koš. Do kraja su crveno-plavi uspjeli da smanje zaostatak, ali ne i da preokrenu rezultat.

Najefikasniji u domaćem timu bio je Nikolić sa 29 datih poena, dok je to u Studentu tradicionalno bio Lončar sa 22.

Borac: Aničić, Barbarez, Todorovac, Samardžić, Nikolić, Vranješ, Kovačević, Ćulum, Manojlović, Ristić, Pejić i Dragičević.

Student: Lončar, Davidović, Tomić, Nikolić, Rajković, Jokić, Đukarić, Cumbo, Bojović, Komnenović, Rajković, Jokić i Knežević.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi