Banovićanke ostale bez trenera, Jurčenko podnio ostavku

Iznenađujuća odluka

Banovićanke ostale bez trenera, Jurčenko podnio ostavku

E. Dindić

Košarkašice ŽKK RMU Banovića postižu sjajne rezultate u posljednje dvije sezone. 

Prošle godine završile su kao viceprvakinje države, a ove godine uz ekipu Play Offa iz Sarajeva ponovo su najozbiljniji kandidat za titulu prvaka.

Međutim vijest koja je svakako iznenadila sve ljubitelje košarke u Banovićima a i šire, da prvi trener ove ekipe Goran Jurčenko podnio ostavku na ovu funkciju. Trener iz Tuzle, koji je zajedno sa svojim suradnicima, digao žensku košarku u gradu uglja iz pepela, te doveo ih do najvećeg uspjeha u historiji kluba osvajanja titule viceprvakinja Bosne i Hercegovine više ne obnaša ovu funkciju. 

Sigurno je da će upravni odbor kluba iz Banovića, morati što brže reagovati i imenovati nasljednika, jer sezona je u punom tijeku, a  pravi izazovi tek slijede. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti