Banovićanke sigurne protiv Željezničara

Premijer liga za žene u košarci

Banovićanke sigurne protiv Željezničara

S. Mlaćo

Pred veoma malim brojem gledalaca košarkašice RMU Banovići večeras su u Maloj dvorani Skenderije deklasirale ŽKK Željezničar 96:43 (10:21, 10:28, 8:26, 15:21).

Gošće su od prve minute imale vodstvo i bilo je jasno da će opravdati ulogu favorita. Prvu četvrtinu Banovićanke dobijaju rezultatom 21:10, a drugu 28:10, te je već tada bilo poznato da će nova dva boda otiću u Banoviće. 

U dugom poluvremenu gošće pojačavaju tempo, te treću četvrtinu dobijaju rezultatom 26:8, da bi u posljednjoj domaće pružile nešto jači otpor i završilo je 21:15. 

Kod domaćih u blijedoj partiji bolja od ostalih bile su sestre Azra i Zerina Alispahić sa po 12 poena, dok su u redovima gošći Maida Rahmanovć i Dženita Ikanović upisale po 21 poena, a jedan manje ubacila je Danira Musić. 

14. kolo, Prvenstva BiH za žene:

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (Ž):

ŽKK Željezničar - RMU Banovići 43:96 (10:21, 10:28, 8:26, 15:21)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi