Banovićanke u derbiju bolje od Play Offa

Košarkaško prvenstvo BiH

Banovićanke u derbiju bolje od Play Offa

Četvrto kolo košarkaškog prvenstva BiH donijelo je duel dvije neporažene ekipe Play Offa i RMU Banovića. 

Gošće iz Banovića predvođene trenerom Goranom Jurčenkom pružile su fantastičnu partiju i na kraju protiv Sarajki slavile rezultatom 71:77, te tako preuzele prvo mjesto na tabeli. 

Na poluvremenu košarkašice RMU Banovića su imale vodstvo 42:36, a u nastavku su dobrom igrom uspjele sačuvati prednost i upisati pobjedu. 

U pobjedničkoj ekipi istaknula se Danira Mustić sa 24 poena, kao i Emina Demirović ostvarivši double-double učinak (20 poena, 11 skokova).  Na drugoj strani 24 poena ubacila je Miljana Džombeta, dok je 16 dodala Nikolina Džebo, uz 11 skokova.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (Ž):

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi