Barać: Uz podršku navijača i borbenošću do pobjede
Timska igra i borbenost krasi ekipu Širokog

Budućnost gostuje na Pecari

Barać: Uz podršku navijača i borbenošću do pobjede

U okviru 5.kola ABA lige momčad Široki Primorka će na Pecari ugostiti podgoričku Budućnost.

Širokobriježani još žale za propuštenom prilikom protiv Szolnokija u gostima u prošlom kolu, no sada se moraju okrenuti novom susretu na Pecari.

Ove dvije ekipe odigrale su 3 prijateljska pripremna susreta ovog ljeta u toku priprema. Momčad s Pecare bila je uspješnija i slavila je dva puta, no kako ističu iz redova Širokog, pripreme su jedno, a službene utakmice drugo.

„Igrali smo tri utakmice protiv njih u pripremama ali oni nisu bili u punom sastavu. Pripreme su jedno, a ovo je nešto sasvim drugi i bit će sigurno teško. Nadam se da ćemo uz podršku naših vjernih navijača slaviti. Oni su kvalitetnija i skuplja ekipa od nas po imenima, no mi moramo to nadoknaditi borbenošću i timskom igrom.“, rekao je uoči utakmice najbolji igrač Širokog, Boris Barać.

„Igramo kod kuće i moramo pokušati svakoga pobijediti. Ako smo mogli slaviti protiv Zvezde, koja je po meni glavni favorit lige, zašto ne bi mogli i protiv Budućnosti. Još ne mogu prežaliti priliku koju smo imali u Mađarskoj, ali ne treba biti nerealan, mogli smo imati i četiri poraza, a ovako imamo dvije pobjede i moramo biti zadovoljni. Bit će teško ali pred domaćom publikom idemo na pobjedu.“, rekao je Ivan Buva.

Potražite više informacija na temu ABA liga:

„Pripremali smo se kao i pred svaki drugi susret. Ovo je jako važna utakmica za nas jer igramo kod kuće pred svojom publikom. Stanje u ekipi je jako dobro, imali smo određenih sitnih problema sa ozljedama Bošnjaka i Colesa, no oba će biti spremna za utakmicu. Budućnost je jaka ekipa, bit će jako teško, ali dobro smo se pripremili i dat ćemo sve od sebe sa pobjedimo.“, rekao je pomoćnik Damira Vujanovića, Mirko Lugonja.

Susret između Širokog Primorka i Budućnosti na rasporedu je danas u dvorani na Pecari s početkom u 19:00  sati.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.