Barukčija: Pobjedom protiv Kine želimo usrećiti bh. narod

E. Čaušević

Naši kadeti sutra igraju utakmicu za deveto mjesto na Svjetskom prvenstu u Španiji protiv reprezentacije Kine.

Nakon pobjede u posljednjem duelu protiv Dominikanske Republike bh. selekcija izborila je doigravanje za deveto mjesto na Svjetskom košarkaškom prvenstvu u Španiji što je odličan rezultat aktuelnih prvaka Evrope.

Pred sutrašnji meč protiv Kine bh. košarkaš Amar Barukčija za SportSport.ba izjavio je da će ekipa dati sve od sebe kako bi pobjedom usrećili sve one navijače koji ih podržavaju.

"Nama je prvobitni cilj bio da prođemo u četvrtfinale, ali nas je Australija spriječila u tome. Nakon toga smo klonuli malo duhom, ali smo ipak našli motivaciju da ostvarimo što bolji rezultat. Dat ćemo sve od sebe da dobijemo Kinu i da ostvarimo što bolji rezultat za naš narod i ljude koji nas podržavaju", rekao je Barukčija.

Iako su svi u ekipi očekivali nešto bolji plasman na Svjetskom prvenstvu ne kriju zadovoljstvo što su na kraju uspjeli biti među deset najboljih reprezentacija na svijetu.

"S obzirom na uslove koje imamo u našoj državi ovo je fenomenalan rezultat. Međutim, da budem iskren mi smo svi očekivali nešto bolju poziciju, ali ovo nam je prvi put, bit će bolje naredni put", dodao je Barukčija.

Sama završnica je na Svjetskom prvenstvu u Španiji, a naš košarkaš kaže da su za njega Sjedinjene Američke Države glavni favorit za osvajanje prvog mjesta.

"Večeras imaju dvije jako zanimljive utakmice. Po mom mišljenju Amerika je prvi favorit, ali Turska i Španija imaju dobru ekipu i mogu iznenaditi, naravno ne bih otpisao ni Litvaniju oni su ipak viceprvaci Evrope", dodao je bh. reprezentativac.

O nastavku karijere i mogućoj promjeni kluba Barukčija kaže:

"Zasad mi je bitno da se vratim kući i da se dobro odmorim. Ima nekoliko opcija za nastavak karijere koje ćemo uzeti u razmatranje, ali ćemo vidjeti šta će biti na kraju", zaključio je na kraju razgovora Barukčija.

Utakmica protiv Kine za deveto mjesto na Svjetskom prvenstvu u Španiji igra se sutra od 16:45 sati u dvorani Utebo u Zaragozi.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi