Trener Građanskog nakon utakmice

Bašović: Uradili smo više nego što je trebalo

Građanski je izgubio posljednju utakmicu prvog dijela prvenstva od Slobode u Mejdanu sa 73:69. 

Tim Sabahudina Bašovića do samog finiša bio je u igri za pobjedu, 68:67 bilo je 80-ak sekundi prije kraja, ali Bijeljinci nisu uspjeli da u potunosti preokrenu rezultat.

„Uz ovakvu publiku nije teško igrati. Razočaran sam nekim drugim stvarima. Ovo zaista nema smisla šta se radi. Nama je svirana i prva tehnička greška u ovom prvenstvu, a kodeks mi ne dozvoljava da kažem sve što mislim. Reći ću onim koji su zaduženi za to“, kaže Sabahudn Bašović, trener Građanskog.

Koliko ste zadovoljni prvi dijelo sezone?

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

„Mi smo jedini klub u Ligi 12 kojem je pobjeda oduzeta administrativnim putem. Pobjedili smo Posušje, ali nam se ta pobjeda ne računa. Igrali smo u ritmu srijeda- subota, igrali Kup RS i mogu reći kako smo uradili više nego što je trebalo. Počele su nas pratiti povrede. Dvojica igrača su nam povrijeđena, dok je centar otišao u Beograd na operaciju“, kaže Bašović.

Bijeljinci okončavaju polusezonu sa skorom 6-5 i ostaju u trci za plasman u Ligu za prvaka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.