Bavčić: Duško Ivanović može biti ključ uspjeha na EP

Iz Prištine za SportSport.ba

Bavčić: Duško Ivanović može biti ključ uspjeha na EP

Edin Bavčić sa svojom Sigal Prištinom nastavlja pružati dobre partije. Bivšeg reprezentativca naše zemlje kontaktirali smo u želji da saznamo njegove impresije i očekivanja u nastavku sezone, a razgovarali smo i o reprezentaciji BiH.

"Dobro igramo, prvi smo i to je najbitnije. Moj klub je postavio visoke ciljeve i za sada nam dobro ide", rekao je Bavčić na početku razgovora za SportSport.ba, te nastavio:

"Balkanska liga u kojoj se takmiči moj klub je dobro takmičenje sa dosta izjednačenih timova. Naš cilj je da na kraju budemo prvi, ali smo svjesni da će biti jako teško jer je sezona duga".

Uporedo sa Balkanskom ligom, Sigal Priština se takmiči i u domaćem prvenstvu.

"Što se tiče domaćeg takmičenja, tu je situacija drugačija jer nam samo Peć može biti konkurentan za osvajanje prvog mjesta. Ostali timovi nam ne mogu parirati a posebno je teško jer nas svuda čekaju pune dvorane", rekao je Bavčić.

Nezaobilazna tema razgovora bila je i reprezentacija BiH, koja je prije dva dana saznala svoje protivnike na predsojećem Evropskom prvenstvu.

"Grupa je jako izjednačena, tako da nijedna utakmica neće biti lagano. Svaka od tih reprezentacija kotira jako visoko u evropskoj košarci. Naša prednost je što imamo najboljeg mogućeg selektora tako da uz prave pripreme i program, ako Bog da, možemo daleko dogurati", rekao je Bavčić koji ističe da ne sumnja u kvalitet naše izabrane vrste.

"Momci igraju na visokom nivou tako da nema straha za našu reprezentaciju. Sigurno je da imamo dobar tim, pa ćemo vidjeti šta će biti", rekao je za kraj Edin Bavčić.  

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.