Bavčić: Makedonija je najveća nepoznanica

Edin Bavčić se nada što skorijem angažmanu

Bavčić: Makedonija je najveća nepoznanica

Reprezentativac Bosne i Hercegovine, Edin Bavčić raskinuo je ugovor sa Limogesom i vratio se u Sarajevo, sa Edinom smo razgovarali o razlozima raskida ugovora, mogućim interesovanjima, Eurobasketu...

Raskinuo si ugovor sa Limogesom, mogu li se znati razlozi:

 

"Imao sam nezgodnu povredu, tako da sam kasno počeo trenirati i hvatati prikljulčak sa ekipom i ostatkom suigrača.  Na kraju smo sjeli za sto i dogovorili sporazumni raskid ugovora i mislim da je to najbolje riješenje za obje strane." 

 

Da li ima interesovanja od nekog drugog kluba i da li znaš gdje bi mogao nastaviti karijeru:

 

"Ima nekih upita, ali ja sam trenutno tu gdje jesam, vidjet ćemo kako će se razvijati situacijia i nadam se da ću zaigrati što prije."

 

Došli smo do informacije da treniraš sa KK Spars:

 

"Ujutru je fitnes, treniram u teretani želim da ostanem u formi. Popodnevne treninge radim sa Sparsima čiji je vlasnik moj dobar drug, Nihad Selimović, tako da su mi vrata uvijek otvorena. Treninzi su u Skenderiji, uslovi odlični."

 

Da li si pratio izvlačenje za Eurobasket u Sloveniji:

 

"Pa naravno svi mi koji smo bili uključeni ljetos u reprezentaciji smo pratili izvlačenje. Mislim da smo dobili nekorektno konkretnu grupu. Največa nepoznanica svakako je Makedonija, jer ne znamo sa kakvim će sastavom doći u Sloveniju. Favoriti su bez ikakve sumnje Litvanija i Srbija."

 

Da li pratiš igre svojih suigrača iz reprezentacije:

 

"Naravno, sa nekima se i čujem povremeno. Svi oni igraju svoju rolu. Mirza trenutno ima nekih problema, ali sigurno će se probiti i zaslužiti mjesto u Brooklyn Netsima. Nurkić je ljetos priključen reprezentaciji, a nadam se da će mu se otovriti prostor u rosteru Cedevite. Naravno sve ovisi i od rezultatskog pritiska, koji je u ekipi poput Cedevite veliki."

 

I za kraj Edine, da li pratiš stanje u svom bivšem klubu, KK Bosni:

 

"Samo rezultatski, nisam u kontaktu sa klubom, tako da ne znam neke informacije koje se tiču kluba. Vidim da su promijenili ekipu ove sezone."

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.