Begić odbio da igra za Bosnu i Hercegovinu

Begić ne želi da bude dio reprezentacije BiH

Begić odbio da igra za Bosnu i Hercegovinu

Prethodnih mjeseci vodili su se pregovori sa centrom Real Madrida Mirzom Begićem o eventualnom nastupu u dresu Bosne i Hercegovine.

Begić je podsjetimo ranije igrao za reprezentaciju Slovenije, a naš Savez je pokušao vratiti Begića pod okrilje naše zastave. Pregovori između čelnika našeg Saveza i Mirze Begića trajali su oko dva mjeseca, a Begić je na kraju odlučio da kaže ne našoj najboljoj selekciji. 

Begić je na prethodnom Evropskom prvenstvu bio jedan od najvažnijih igrača Slovenije koja je završila na sedmoj poziciji. Trenutno je član madridskog Reala, a ove sezone je u Euroligi na prosjeku od pet poena i tri skoka za prosječno 11 minuta provedenih na terenu. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.