Berbić: Očekivali smo da budemo direktni učesnici ABA lige 2

Predsjednik OKK Slobode

Berbić: Očekivali smo da budemo direktni učesnici ABA lige 2

D. Rakanović

Predsjednik OKK Sloboda Aid Berbić je potvrdio da će ovaj klub igrati u kvalifikacijama za Drugu ABA ligu. 

"Sad se napravila čitava zbrka oko toga, učestvovaćemo u kvalifikacijama za Drugu ABA ligu, iako smo očekivali da ćemo biti direktni učesnici, s obzirom na rezultate u prethodnim godinama i status kluba. Ovako samo se u Bosni i Hercegovini igraju pretkvalifikacije, ali to je realnost koju moramo prihvatiti", rekao je za SportSport.ba predsjednik OKK Sloboda Aid Berbić

U odnosu na prošlu sezonu OKK Sloboda je ostala bez trojice igrača. To su srbijanski centar Božo Đumić koji karijeru nastavlja u FMP-u, te Amerikanac Devonte Brown, dok je Mirza Hrnčić okončao igračku karijeru. 

"Boži Đumiću je u maju istekao ugovor, kao i Amerikancu Brownu, dok je Mirza Hrnčić nakon dugo godina završio igračku karijeru", rekao je Aid Berbić.

Predsjednik je dodao da je još uvijek rano govoriti o pojačanjima za predstojeću sezonu, zbog toga što su u klubu čekali razvoj situacije u vezi Druge ABA lige.

Potražite više informacija na temu ABA liga:

"Čekali smo kako će se razviti situacija oko ABA lige, pa ćemo u narednom periodu raditi na dovođenju novih igrača u klub", zaključio je Berbić. 

Podsjetimo, na prvom kvalifikacionom turniru Sloboda će igrati sa predstavnicima BiH Širokim i Mladosti iz Mrkonjić Grada, a pobjednik ovog turnira nastupiće na drugom kvalifikacionom turniru gdje će nastupiti još Sutjeska iz Nikšića, Primorska iz Kopera i Vršac. Igraće se po sistemu svako sa svakim i prve dvije ekipe obezbijediće učešće u drugom rangu takmičenja regionalne lige.  

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi