Berbić: Ostanak Andelije nikad nije bio upitan

OKK Sloboda dočekuje mostarski Spars

Berbić: Ostanak Andelije nikad nije bio upitan

Košarkaši tuzlanske Slobode, u nedjelju od 12 sati, ugostit će mostarski Spars u redovnom kolu A1 liga za košarkaše.

Termin utakmice nije uobičajen, a u OKK Sloboda odluku da se igra u nedjelju u 12 sati pravdaju zauzetosti dvorane Mejdan u subotu. No, bolje upućeni tvrde kako je ovo revanš OKK Slobode za “gostoprimstvo” Sparsa iz prvog dijela sezone.

Tuzlaci imaju šampionske ambicije, a do kraja prvenstva su ostala još tri kola. Poslije Sparsa Tuzlaci gostuju u sarajevskih Sparsa i dočekuju ekipu Play Off-a.

"Ulazimo u najvažnije razdoblje. No, moram reći kako niti jednu utakmicu do sada nismo odigrali u kompletnom sastavu", kaže predsjednik kluba Aid Berbić.

Za utakmicu sa Sparsom pod znakom pitanja su Mišo Tanasilović, Saša Džambić i Mirza Ibračević. Status centra Murisa Andelije, prema riječima Berbića, nikad nije bio upitan.

"Igranje Murisa Andelija za OKK Sloboda nikad nije bilo pod znakom pitanja. On je u dogovorima za posao sa sarajevskom firmom i on će, bez obira na ishod dogovora, igrati za nas. Kamo sreće da su svi košarkaši savjesni kao Muris Andelija", izjavio je Berbić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.