Latvijac nakon Igokee

Bertans: Igrali smo žestoko i to ih je iznenadilo

Reprezentativac Latvije Davis Bertans bio je prvo ime beogradskog Partizana u pobjedi nad Igokeom u polufinalnom susretu ABA lige.

Bertans je nakon utakmice istakao veliko zadovoljstvo pobjedom i plasmanom svoje ekipe u Euroligu, što ipak ne smatra najvažnijim dostignućem.


"Igrali smo malo žešće, mislim da ih je to iznenadilo. Ovo je završnica, borili smo se, uradili sve i mislim da smo  bili bolji i pobijedili smo"

Imate i ožiljke koji pokazuju da ste se borili.

"Nije to ništa, to je košarka".


Šta očekujete u finalu?

"U finalu je beogradski derbi. Bit će to jako teška utakmica. Nije važno da li je to utakmica na završnici ABA lige ili u prvenstvu. Svaka ekipa želi da osvoji trofej. Bit će napronija utakmica nego večerašnja".

Da li je ulazak u Euroligu najvažnije dostignuće?

"Ne mislim da je tako. Došli smo da pobijedimo samo ovu utakmicu, nismo razmišljali šta će se sljedeće dogoditi, jer nikad ne znate šta će se dogoditi. Mogli smo otići kući. Odigrali smo ovu utakmicu i sada razmišljamo o narednoj", rekao je Bertans.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.