Bez promjene na ljestvici KSHB
Detalj sa utakmice Vitez - Rama

Bez promjene na ljestvici KSHB

Niti 17. kolo lige za seniore KS Herceg-Bosne nije donijelo nikakave promjene na vrhu i dnu ljestvice.

Brotnjo je svoju novu i ubjedljivu 15 pobjedu ostvarilo u Kiseljaku. Domaćin je pokušao parirati u 1. periodu, no u 2.i 3. periodu postigli su samo 10 poena,a primili 58 i ništa više od ubjedljivog poraza i nisu mogli postići. Lesko /19/, Brečić /18/ su predvodili goste čiji su se svi igrači upisali u strijelce, dok je po običaju kod Kiseljačana najbolji bio Smajlović/12/

Posušje je lakše od očekivanog prošlo gostovanje u Mostaru protiv Zrinjskog II,te dobrom igrom spremno putuju iduću nedjelju na derbi sezone u Čitluk.

Vitez je zabilježio novu pobjedu,teže nego što je očekivano protiv Rame. Bila je to slaba utakmica u kojoj je slavila manje loša ekipa. Križanović /25/ i Palavra /18/ jedini na nivou, dok je u Rami potpuno zakazao najbolji igrač Vlajčić /7/, a Grozdić /20/ je jedini zadovoljio kod gostiju.

Busovača je sa poptuno podmlađenim sastavom/juniori i kadeti/gostovala u Odžaku i koliko toliko pružila otpor, posebice u 1.dijelu protiv favoriziranog domaćina, kod kojih su Fazlić /21/ i Jupić /21/ bili odlični.

Tomislav je bio na pragu treće pobjede, no dekoncentracija u zadnjim trenucima dovela ih je do 14. poraza protiv ekipe Široki II. Đikić /23/ i Radoš /25/ ponovo briljantni, a kod Širokog sjajni su bili Bilinovac i Galić.

Ljubuški je neočekivano visoko pobijedio Livno,koje se zahvalilo nekolicini starijih igrača i šansu pružilo mladim snagama.Nakon trećeg perioda bilo 30 razlike za domaćina kod kojih su odlični bili Gašpar /22/, Škegro /19/ i Lovrić /15/, a kod Livnjaka je samo kapetan momčadi Dizdar /23/ zadovoljio.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.