Bh. juniori odradili prvi trening u Samsunu

Pripreme za Evropsko prvenstvo

Bh. juniori odradili prvi trening u Samsunu

E. Čaušević

Juniorska košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine od 16. do 22. decembra igra na Evropskom prvenstvu u Turskoj.

Izabranici selektora Josipa Pandže sinoć su doputovali u turski Samsun gdje će se igrati juniorsko Evropsko prvenstvo. Nakon kratkih priprema u Svetom Martinu na Muri u Hrvatskoj naš tim će imati još nekoliko dana da se uigra pred početak EP-a.

Iako su naši momci u ranim jutarnjim satima stigli u Samsun već danas su odradili prvi trening. Sutra je planiran još jedan pripremni meč protiv selekcije Turske, nakon čega će sav fokus ići na početak Evropskog prvenstva. Bh. juniori svoj prvi meč na EP-u igraju u petak protiv selekcije Izraela. U sklopu grupe  C izabranici Josipa Pandže igrat će još protiv Latvije i Litvanije.

Podsjećamo, Pandža je jučer objavio konačan spisak od 12 košarkaša na koje računa na ovom Evropskom prvenstvu. Na spisku se nalaze: Amar Gegić, Nikola Marić, Darko Talić, Mateo Zovko, Nemanja Nikolić, Boško Bojović, Dino Kobić, Sandro Antunović, Džanan Musa, Sani Čampara, Njegoš Sikiraš i Emir Čerkezović.

Naši košarkaši prvi treningu odradili su u dvorani Mustafa Dagistanli u kojoj će se igrati mečevi EP-a. Pored ove dvorane EP igra se još u dvorani Ataturk u Samsunu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi