Bh. juniori počeli sa pripremama za EP u Grčkoj
Foto: basket.ba

Okupljanje na Ilidži

Bh. juniori počeli sa pripremama za EP u Grčkoj

Juniorska košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine okupila se u utorak u hotelu Hollywood na Ilidži gdje će započeti svoje pripreme za nastup na Evropskom prvenstvu koje će biti održano u grčkom Volosu.

Izabranike selektora Marka Trbića i njegovog asistenta Mirze Trnke očekuje paklen rad kako bi se što bolje pripremili za susrete sa selekcijama Litvanije, Grčke i Hrvatske koje se nalaze sa nama u grupi.

Prije samog takmičenja bh. juniori će odigrati nekoliko prijateljskih mečeva, a za sada su dogovoreni susreti sa Turskom, Slovenijom i Crnom Gorom. 

Selektoru Trbiću se na pripreme odazvalo 16 košarkaša, a to su: Ammar Gegić (KK Spars), Đorđe Aleksić (KK Mladost), Sandro Antunović (KK Koš), Nedim Đedović (KK Barcelona), Edin Atić (KK Spars), Damir Hadžić (KK Crabs), Fahrudin Manjgafić (KK Spars), Ibrahim Durmo (KK Čelik), Arsenije Vučković (KK Rookie), Miljan Sarić (KK Budućnost), Alija Pirić (KK Spars), Enis Memić (SAD), Adnan Arslanagić (KK Spars), Admir Bešović (KK Koš), Ajdin Penava (KK Spars), Nemanja Marković (KK Radnik).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.