Bh. juniori poraženi od Turske u posljednjoj provjeri

Pripreme pred Evropsko prvenstvo

Bh. juniori poraženi od Turske u posljednjoj provjeri

E. Čaušević

Juniorska košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine danas je u Samsunu odigrala posljednji pripremni meč pred početak Evropskog prvenstva.

Izabranici Josipa Pandže danas su u Samsunu snage odmjerili protiv domaće selekcije u kojoj su poraženi rezultatom 79:71. Današnji meč bolje je otvorila domaća selekcija koja je prvu dionicu dobila sa 22:21.

Ipak, u drugoj dionici mnogo bolje zaigrala je naša reprezentacija na krilima Džanana Muse. Naš najbolji košarkaš u prvom poluvremenu ubacio je 20 poena, a na odmor se otišlo sa vodstvom naše selekcije od 42:37.

U trećoj četvrtini bh. juniori su doživjeli veliki pad u igri što su Turci iskoristili, te su stigli do preokreta. Domaći košarkaši su u nekoliko navrata vodili i sa 11 poena razlike. Naš tim se u posljednjoj dionici pokušao vratiti u meč, ali nisu imali dovoljno snage za novi preokret. Turska je na kraju slavila rezultatom 79:71.

Najefikasniji na ovom meču bio je Džanan Musa koji je upisao 23 poena, dok se u domaćoj selekciji istakao Oguzhan Yaral sa 17 poena.

BiH: Talić 5, Bojović, Nikolić, Gegić 6, Čerkezović 6, Čampara 9, Musa 23, Antunović 7, Zovko 8, Marić 4, Kobić, Sikiraš 3.

Pripremni meč:

Turska - BiH 79:71

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi