Bh. juniorke poražene od Češke

Osmina finala Eurobasketa

Bh. juniorke poražene od Češke

D. Rakanović

Ženska juniorska reprezentacija Bosne i Hercegovine poražena je od Češke sa 75:55 u osmini finala Evropskog prvenstva u Mađarskoj. 

Utakmicu su Čehinje prelomile u trećem periodu kada su se odvojile na dvocifrenu razliku koju su do kraja meča samo povećavale. 

Čehinje bolje otvaraju utakmicu i rano stiču prednost od osam poena prednosti (11-3), koju sigurno čuvaju do kraja prvog perioda (16:10). 

U drugom periodu utakmice gledamo festival promašaja na obje strane. U ovom periodu vidjelo se samo 17 poena kombinovano. Naše juniorske uspjele su prepoloviti prednost Čehinja koje su na poluvrijeme otišle sa prednošću od 23:20. 

U trećoj četvrtini Čehinje je krenulo u napadu. Tokom ovog perioda ubacili su čak 29 poena, i stvorile prednost od  16 poena prednosti. 

U posljednjem periodu Čehinje rutinski su sačuvale prednost i plasirale se u četvrtfinale Evropskog prvenstva. 

U pobjedničkoj ekipi najefikasnija je bila Brabencova sa 18 poena, pratile su je Tomancova sa 16, Vorackova sa 11 i Sotolova sa 10 postignutih poena. 

U reprezentaciji BiH istakla se Gabriela Visković sa 18 postignutih poena, dok je Dragana Domuzin dodala 11 poena. 

Naše juniorke sada očekuje razigravanje od devete do 16. pozicije, a slijedeće utakmica na rasporedu je već sutra protiv selekcije Grčke od 15:15 sati. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije