Bh. košarkaši nemoćni i protiv Francuske

Posljednja provjera za Hadžićeve izabranike

Bh. košarkaši nemoćni i protiv Francuske

U Gravelinesu je bh. košarkaška reprezentacija odigrala posljednju pripremnu utakmicu pred polazak u Litvaniju na Eurobasket.
Bh. košarkaši tokom priprema nisu pružali partije za pamćenje i, iako su dobro otvorili večerašnju utakmicu, nastavili su u tom, da kažemo gubitničkom ritmu.

Uslijedio je večeras i poraz od jake Francuske, koju predvode NBA igrači. Francuzi su slavili sa 85:60.

Naši košarkaši počeli su utakmicu protiv Francuske u jednom atipičnom stilu za njih. Doslovno su zatrpali koš domaćina sa trojkama u kojima smo u prvoj četvrtini bili briljantni.

Domercant je otvorio utakmicu sa dvije vezane trojke za vodstvo od 6:4. Nadovezao se Vasiljević koji pogađa za 9:6. Potom Teletović skače u napadu i pogađa koš za 11:6. Nadovezuje se i Kapelan.

Francuska se do kraja prvog perioda vraća u igru. Prvo su izjednačili na 17:17. Do kraja najboljih deset minuta naše selekcije u ovim pripremama ipak uspijevamao održati dobar ritam. tako da se sa 25:22 završila prva dionica. Trice smo šutirali 7/10 što je za naš tim respektabilan podatak.

Drugi perio počinje sa dosta boljom igrom Francuske koja dobro istrčanom kontrom Noaha ima šest poena prednosti (35:29). Uzvraćaju odlični Domercant, kojeg se ne može prepoznati u odnosu na prijašnje igre i Bajramović za novo izjednačenje (35:35). Ikonić u tim momentima ulazi u konflikt ispod koša. Naši definitivno pokazuju zube i vidi se da im više nije drago biti vreća za napucavanje.

Nakon faula Vasiljevića u napadu nad Parkerom naša klupa burno reaguje, pa nekon tehničke koja nam nije trebala u tom trenutku francuski igrači preve seriju od 8:0, pa je krajnji rezultat prvog poluvremena 45:37.

S obzirom kako smo igrali i izgledali u prijašnjim utakmicama i sa obzirom da igramo protiv petorke sa čak četvoricom priznatih NBA igrača, ovo je možda jedno od boljih dvadeset minuta koje su naši igrači odigrali u zadnjih par godina. Drugi dio utakmice otvara De Colo tricom, na šta uzvraćamo preko Bajramovića. Nakon tog koša sve ide na stranu Francuske, njihova brzina, njihova uigranost ali i njihova nadmoć pod košem.

Parker brzom tranzicijom, jer protivnik naravno ima skok igru, vodi svoju ekipu do serije od 14:4 (59:41). Francuska uskoro dolazi do 20 poena prednosi pred početak četvrtog perioda. Do kraja su Francuzi povećali prednost, pa je završeno rezultatom 85:60...
France - BiH 85:60 (25:22, 23:14. 25:5, 15:16)

FRA: Parker 21, De Colo 18, Noah 12, Tchicamboud 9, Batum 8, Seraphin, Gelabale, Albicy (po 4), Diaw, Traore (2), Pietrus (1).

BIH: Domercant (23), Teletović (10), Vasiljević (8), Bajramović (7), Milošević (4), Ikonić (3), Kapelan (3), Jazvin (2).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.