Bh. košarkaši ovacijama dočekani u svojim gradovima

Vitez uz vatromet dočekao Pandžu

Bh. košarkaši ovacijama dočekani u svojim gradovima

Igrači kadetske košarkaške bh. reprezentacije danas su ovacijama i pjesmom dočekani u svojim gradovima.

Više od hiljadu Goraždana je uz skandiranje "Bravo majstore!" dočekalo zlatnog bh. košarkaša Adija Alikadića, koji je po prvi put u Goražde donio evropsko zlato i uz to zlatnu medalju sa Olimpijskih igara mladih. 

"Nisam ni sanjao da će se nešto ovako desiti", kazao je Adi u svom obraćanju i izrazio veliko zadovoljstvo i sreću zbog susreta sa sugrađanima.

Koliku podršku u svojoj Tuzli ima Emir Čerkezović najbolje je mogao pokazati današnji doček koji je organizovan na Kapiji. Bili su prisutni drugovi iz trećeg razreda Srednje medicinske škole koju Čerkezović pohađa, njegov razredni starješina, direktorica škole, igrači kadetske selekcije OKK Sloboda, prijatelji i drugi građani Tuzle.

Čerkezović je u svom obraćanju obećao da će sa saigračima opravdati titulu i povjerenje roditelja, trenera, saigrača i građana koji su navijali za bh. igrače.

Blizu dvije hiljade stanovnika Viteza okupilo se na gradskom trgu u Vitez, gdje je uz ovacije, pjesmu i vatromet dočekan i selektor Josip Pandža. Sa suzama u očima, zahvalio se svojim sugrađanima na dočeku.

"Trenutno sam najsretniji na svijetu, prosto ne vjerujem da se ovo događa. Drago mi je da me cijenite, a nadam se da sam se barem malo odužio za vašu podršku. Imali smo sjajnu ekipu i to je presudilo", istakao je Pandža.

Podsjećamo, Pandža je sa 28 utakmica i službeno najmlađi selektor koji je ostvario najveći uspjeh na Evropskom kadetskom prvenstvu. Ulogu selektora preuzeo je prije četiri mjeseca i odmah po preuzimanju dužnosti uslijedili su uspjesi. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.