Bh. košarkaši prokockali pobjedu protiv Hrvatske

EP B divizije za igrače do 20 godina

Bh. košarkaši prokockali pobjedu protiv Hrvatske

E. Škorić

Mladi bosanskohercegovački košarkaši U-20, na Evropskom prvenstvu divizije B u Grčkoj poraženi su od Hrvatske rezultatom 70:66.

Nakon uvjerljive pobjede nad Slovačkom, izabranici Senada Muminovića imali su težak ispit protiv susjedne Hrvatske.

Počelo je kao iz bajke - prvu četvrtinu dobili smo sa 24:13, ali se Hrvatska malo po malo uspjela vratiti.

Početne minute četvrte dionice donose sjaju seriju hrvatskih košarkaša (11:1), pa je bilo 56:54. Pet minuta prije kraja, rezultat je glasio 56:56 i ušli smo u neizvjesnu završnicu. Ključne su bile dvije vezane trojke Luke Božića kod našeg vodstva 63:61.

Hrvatska je bolje odigrala posljednje minute utakmice, pa je stigla do treće pobjede u trećoj utakmici, dok je naša selekcija na omjeru 1-1. U grupi D su još Bugarska, Rumunija i Slovačka. 

Mazalin je sa 16 poena i osam skokova bio najefikasniji hrvatski košarkaš, dok je Lazić u našem timu bio najbolji sa 22 poena i 13 skokova.  

Hrvatska - BiH 70:66

Hrvatska: Kapusta, Filipović 8, Majčunić, Badzim 12, Karačić 10, Dominović, Božić 13, Perković, Vujičević 2, Miksić 7, Mazalin 16, Jambrović 2.

BiH: Lončar 5, Balić, Šarić, Durmo 5, Atić 10, Ćurevac 6, Luzaić 5, Manjgafić, Polutak 6, Lazić 22, Garić, Karahodžić 7.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti