Bh. košarkaši u kolicima deklasirali Portugal

Evropsko prvenstvo B divizije

Bh. košarkaši u kolicima deklasirali Portugal

E. Čaušević

Košarkaši Bosne i Hercegovine u kolicima ostvarili su ubjedljivu pobjedu u prvom kolu Evropskob prvenstva B divizije.

Naši košarkaši večeras su na Mojmilu ubjedljivo savladali selekciju Portugala sa 36 poena razlike (70:46). Bh. košarkaši sjajnu su otvorili meč sa serijom od 15:2, a prvu četvrtinu dobili su u svoju korist sa 22:8.

U istom ritmu naši momci nastavili su i drugu dionicu, a na poluvrijeme se otišlo s rezultatom 35:15 za BiH. U drugom poluvremenu BiH je igrala sjajno, a prednost je rasla iz minute u minutu. Na kraju naši košarkaši ostvarili su pobjedu sa 76:40.

Najefikasniji u našoj ekipi bili su Elvir Modronja i Suad Šutić koji su postigli po 20 poena, dok su Rekanović i Čejvan dodali po 11. S druge strane, u selekciji Portugala istakao se Marcio Dias za sedam poena.

Evropsko prvenstvo B divizije:

Bosna i Hercegovina - Portugal 70:46

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije