Bh. košarkaši u kolicima poraženi od Litvanije

Evropsko prvenstvo B divizije

Bh. košarkaši u kolicima poraženi od Litvanije

Reprezentativci BiH u košarci u kolicima poraženi su danas na Mojmilu od Litvanije rezultatom 59:53 na Evropskom prvenstvu B divizije.

Naši košarkaši nešto slabije su ušli u meč, a Litvanci su to iskoristili da steknu nakon prve dionice prednost od osam koševa (17:9). U drugoj četvrtini Litvanije je povećala vodsvo za dodatna četiri poena te su na odmor otišli sa plus 12.

Nastavak meča donosi nešto bolju igru naših košarkaša koji su uspjeli dobiti treću i četvrtu četvrtinu, ali to nije bilo dvoljno da se stigne prednost Litvanije koja je u konačnici ipak slavila sa 59:53.

Najefikasniji u pobjedničkom timu bio je Skucas sa čak 30 poena, dok je u našoj reprezentaciji Suad Šutić ubacio 23 koša.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi