Bh. košarkašice nemoćne protiv Francuske

Bh. košarkašice nemoćne protiv Francuske

E. Škorić

Ženska juniorska košarkaška reprezentacija BiH poražena je u 3. kolu Eurobasketa u Mađarskoj od selekcije Francuske rezultatom 74:56.

Nakon poraza od Italije i Belgije, naše košarkašice su poražene i u posljednjem meču grupe. Francuska je bila veliki favorit i izabranice Gorana Loje nisu imale skoro nikakvih šansi u ovom meču.

Međutim, početak meča je obećavao, pošto je prva dionica pripala našim djevojkama (19:13). Imale su bh. juniorke vodstvo do sredine druge četvrtine, a onda slijedi potpuni pad i serijom 17:0 Francuska prelazi u vodstvo.

Bh. košarkašice su do kraja bile nemoćne, pa je završilo 18 razlike u korist danas raspucane Francuske.

Mbandu je sa 13 poena predvodila Francusku, dok je 12 ubacila Sissoko, a 11 Germond. Azinović je na drugoj strani ubacila 20 poena, a Mitrić 12 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi