Bh. košarkašice pobjedom otvorile Evropsko prvenstvo
Foto: Fiba

U18 selekcija savladala Finsku

Bh. košarkašice pobjedom otvorile Evropsko prvenstvo

E. Čaušević

Ženska košarkaška juniorska reprezentacije Bosne i Hercegovine ostvarila je pobjedu protiv Finske u meču Evropskog prvenstva B divizije.

Naše košarkašice su sinoć u Sarajevu u sjajnom meču slavile protiv Finske sa dva poena razlike, 68:66. BiH je bolje otvorila meč, te je prvu četvrtinu rezultat bio na našoj strani (19:7). Ipak, do kraja prvog dijela košarkašice Finske su se uspjele malo vratiti u meč, te se na pauzu otišlo s rezultatom 31:24 za U18 selekciju BiH.

U drugom poluvremenu Finska se u potpunosti vratila u meč sjajnom igrom u trećoj dionici. Gostujuće košarkašice u završnih deset minuta utakmice ušle su sa samo dva poena zaostatka (50:48).

Ipak. bh. košarkašice su ostale pribrane u zadnjoj dionici, te nisu dozvolile Finskoj da dođe do preokreta. Naš tim uspio je da slavi na kraju sa 68:66 i pobjedom otvori Evropsko prvenstvo.

Najefikasnija u našoj ekipi bila je Melisa Brčaninović sa 24 poena, 16 skokova i pet asistencija. U ekipi Finske istakla se Helmi Tulonen sa 23 poena i devet skokova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi