Bh. košarkašice poražene u Crnoj Gori

Ubjedljiv poraz u Podgorici

Bh. košarkašice poražene u Crnoj Gori

E. Čaušević

Košarkašice Bosne i Hercegovine poražene su večeras na gostovanju protiv Crne Gore u okviru 2. kola grupne faze kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Izabranice Gorana Loje prije nekoliko dana u Skenderiji su savladale Slovačku u prvom kolu i tako pokazale da se radi o jednoj perspektivnoj ekipi. Međutim, naše košarkašice večeras nisu uspjele da upišu svoju drugu pobjedu jer su poražene na gostovanju od Crne Gore rezultatom 76:55.

Domaći tim je dosta bolje otvorio utakmicu i već nakon prve četvrtine košarkašice Crne Gore imale su prednost od 21:10. Ipak, u drugoj dionici naše igračice su dosta bolje igrale, te su do kraja prvog poluvremena uspjele da smanje prednost protivničke ekipe na pet poena zaostatka (37:32).

Iako se u drugom dijelu očekivalo da bh. košarkašice nastave u istom ritmu to se nije desilo. Crnogorke su ponovo otišle na dvocifrenu prednost što je za naš tim bilo nedostižno u ovoj utakmici. Veoma loše smo igrali u četvrtoj četvrtini gdje smo nakon pet minuta ubacili samo tri poena.

Igra bh. košarkašica se totalno raspala u posljednjih deset minuta i bilo je samo pitanje s kojom razlikom će slaviti ekipa Crne Gore. Domaći tim je na kraju slavio sa 21 poenom razlike (76:55).

Najefikasnija u ekipi Crne Gore večeras je bila Dubljević sa čak 26 poena. U našoj ekipi istakla se Vrančić sa deset poena.

Kvalifikacije za EP, 2. kolo:

Crna Gora - BiH 76:55 (21:10, 16:22, 16:11, 23:12)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi