Evropsko prvenstvo U-18 divizija B

Bh. košarkašice upisale još jednu pobjedu

Nakon jučerašnje pobjede nad Finskom (68:66), ženska košarkaška reprezentacija BiH do 18 godina je večeras slavila i nad Portugalom.

Naše košarkašice su na Ilidži došle do pobjede rezultatom 65:54 i tako ostale na vrhu grupe A zajedno sa Islandom.

Počelo je loše za naš tim, koji je nakon prvih 10 minuta gubio sa 20:11. Ipak, do poluvremena su se naše košarkašice uspjele vratiti u meč, pa se na odmor otišlo pri rezultatu 33:33.

BiH je u trećoj četvrtini slomila otpor Portugala i riješila tu dionicu sa 11 poena prednosti, koju je do kraja uspjela sačuvati i doći do druge pobjede na Evropskom prvenstvu B divizije.

Najefikasnija igračica našeg tima bila je Melisa Brčaninović sa 22 poena, a dvocifrene su bile još Sandra Azinović i Milina Miselić sa po 13, te Nikolina Zubac sa 12 poena. U timu Portugala najviše se istakla Catarina Matheus sa 13 postignutih poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi