Bh. mašina: Jusuf Nurkić uništio Radnički

Double-double Nurkića

Bh. mašina: Jusuf Nurkić uništio Radnički

M. Šljivak

Jusuf Nurkić, večeras je pokazao zašto je trenutno jedan od najboljih mladih igrača Evrope. Cedevita je savladala Radnički u Kragujevcu rezultatom 78:61, a sjajan je bio naš mladi centar.

Samo u prvih 10 minuta Radnički je imao prednost (15:13), ali je u nastavku Cedevita dominirala zahvaljujući ponajviše Nurkiću. Na odmor su gosti iz Zagreba otišli sa plus tri 35:32, ali su u nastavku razbili svoje domaćine.

Treći period je Cedevita dobila 25:11, te su praktički riješili pitanje pobjednika u ovom susretu. U posljednjoj četvrtini su lagano održavali prednost, te su zasluženo stigli do pobjede.

Jusuf Nurkić je na parketu proveo nešto preko 17 minuta, ali je u tom periodu ubacio 16 poena, te je imao 15 skokova. Nolan Smitha je bio za poen efikasniji. Brkić je kod domaćeg tima ubacio 16 poena.

U ostalim utakmicama odigranim večeras, bh. predstavnik Široko poražen je od Mega Vizure na Pecari 86:72. Avramović je vodio goste sa 21 poenom, dok je Opačak za Široki ubacio 15 poena.

Potražite više informacija na temu ABA liga:

Cibona je dobila Krku 92:78 uz 27 poena Rozića i umalo triple-double Darija Šarića koji je imao 20 poena, 14 skokova i devet asistencija.

Marko Šutalo je bio odličan u porazu Zadra od MZT-a 78:69. Naš košarkaš je ubacio 15 poena u ovom susretu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.