Bh.košarkašice večeras putuju u Švicarsku

Bh.košarkašice večeras putuju u Švicarsku

O. Lekić

Ženska košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras putuje u Fribourg, gdje će 2. juna igrati petu kvalifikacijsku utakmicu protiv selekcije Švicarske u okviru kvalifikacija za evropsko prvenstvo B-divizije.

Reprezentacija je do sada odigrala četiri utakmice i ostvarila po dvije pobjede i dva poraza. Tri dana nakon utakmice u Švicarskoj BiH u Sarajevu dočekuje Estoniju, a 8. juna gostuje Albaniji u Tirani. Posljednji susret kvalifikacija bit će odigran 11. juna u Sarajevu protiv reprezentacije Luksemburga.

Selektor reprezentacije BiH Vesna Bajkuša je izjavila Feni da je reprezentacija jača za Draganu Svitlicu koja se ipak odazvala pozivu i stigla u Sarajevo, dok je zbog zdravstvenih problema pripreme napustila Tea Džikić.

''Imamo problema s povredama, ali očekujem da će sve igračice biti spremne za susret u Fribourgu. Pojačala nas je Svitlica koja je došla iz Španije, spremne smo, idemo pobijediti. Švicarska je sinoć jedva pobijedila Luksemburg i mislim da ih mi možemo savladati'', kazala je Bajkuša.

Reprezentacija BiH večeras autobusom putuje u Švicarsku, gdje će sutra odraditi večernji trening. Utakmica protiv Švicarske je na rasporedu u četvrtak u 20 sati.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.