BHN Bugojno bolji i od ŽKK Tešanj

A-1 liga za košarkašice

BHN Bugojno bolji i od ŽKK Tešanj

S. Mlaćo

Nakon što su u prvom kolu demolirale ŽKK Travnik sa 100:36, košarkašice BHN Bugojno u subotu su ostvarile pobjedu i u drugom kolu A-1 lige naše zemlje.

Bugojanke su ponovo bila sjajne te su rezultatom 66:48 savladale ŽKK Tešanj.  U jednom trenutku domaće košarkašice imale su i prednost od 30 poena razlike,  ali su goste dobile posljednju četvrtinu četvrtinu i do kraja smanjile prednost domaćih.

U redovima BHN Bugojno najbolja je bila Najda Pandžo sa 24 poena, te Ema Karajlić sa 16 postignutih poena. Bosiljka Curović dodala je 12, a Amna Karić 7. Kod gošći iz Tešnja sa 20 poena istakla se Ivana Lončar.

U narednom 3.kolu A-1 lige košarkašice BHN Bugojno u gradskom derbiju odmjeriti će snage sa ŽKK Iskra Bugojno. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi