Trener Sparsa Marko Trbić na početku priprema

"Biberović neće ići u Fenerbahce da bi igrao za drugi tim"

D. Rakanović, foto: A. Berbić

Trener Sparsa Marko Trbić istakao je da su ambicije kluba u ovoj sezoni da mladi igrači pređu granicu između talenta i ozbiljnog košarkaša. 

Sparsi su danas u Sportskoj dvorani na Grbavici izvršili prozivku i krenuli sa pripremama za predstojeću sezonu.  

Trbić je zadovoljan dočekao početak priprema, a posebno ga raduje činjenica da su svi igrači koji su se pojavili na prozivci spremni. 

"Svi igrači na koje smo računali na početku priprema su prisutni i svi su zdravi. To je jedna ohrabrujuća činjenica. Mi ćemo ove sezone ući u jedan program na kojem smo stali prije dvije godine. Nadam se da ćemo napraviti tim koji odgovara razvoju naših mladih igrača, pošto mi ovdje imamo šest-sedam jako interesantnih mladih igrača i uz nekoliko dobrih pojačanja to će biti jedan jako dobar tim. Ako nas zaobiđu povrede, mislim da ćemo biti konkurentni svim timovima u ligi. Jako sam zadovoljan trenutnim stanjem, svi su zdravi, raspoloženi i motivisani za rad i nadam se da će to dati rezultat", rekao je Trbić. 

Sparsi nisu zaključili listu pojačanja, pa će u narednom periodu pokušati dovesti još nekoliko igrača. 

"Lista pojačanja nije završena, tražimo igrača na poziciji playmakera, koja je jako važna pozicija pa pažljivo biramo. Nažalost, Adi Zahiragić je prvi igrač koji je napustio klub poslije završetka sezone. Pet dana nakon kraja prvenstva ponudili smo mu novi ugovor, on je ponudu odbio i sada traži neki drugi angažman", rekao je Trbić i dodao: 

"Ambicije kluba su da prije svega mladi igrači pređu granicu između talenta i ozbiljnog igrača. Ove godine imamo dobru priliku za to i radićemo predano na tom cilju. Ako to budemo dobro odradili, ni rezultati neće biti loši".

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

U posljednje vrijeme spekulisalo se o transferu 16-godišnjjeg Tarika Biberovića u redove aktuelnog prvaka Evrope ekipu Fenerbahcea. 

"Fenerbahce je pokazao interes za Tarika Biberovića. Međutim, moraju svi biti svjesni da je to prvak Evrope, jedan od najboljih timova Evrope. Nije realno da jedan kadet od 16 godina da ide tamo i igra u ovom trenutku. Da li će jednog dana otići tamo, ne znam. Činjenica je da on trenutno ima ugovor sa nama, i da želi da igra ovdje i u budućnosti. Kad dođe vrijeme da ide u Fenerbahce, vjerovatno će ići u Tursku. Kada će to biti odrediće Fener, ali sigurno neće ići da bi igrao za drugi ili juniorski tim", zaključio je Trbić. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi