BiH brani evropsko zlato u Poljskoj

Počinje kadetsko prvenstvo Evrope

BiH brani evropsko zlato u Poljskoj

M. Šljivak

Kadetska košarkaška reprezentacija sutra će početi odbranu evropskog zlata.

Predvođena Džananom Musom i selektorom Josipom Pandžom, BiH je prošlog ljeta šokirala košarkašku Evropu, te je naša selekcija donijela prvo zlato s jednog prvenstva.

Ove godine domaćin prvenstva je Poljska, a utakmice će se igrati u gradu Radomu od 12. do 20. augusta.

Iako branimo evropsko zlato ove godine je cilj opstanak u A diviziji. Za razliku od prošlog ljeta ova generacija bh. košarkaša nije među najboljim u Evropi, a već u grupi će imati izuzetno težak zadatak.

Novi selektor kadetske selekcije je Dragan Mičić, kojem će pripasti zadatak da sačuva mjesto među najboljim mladim selekcijama Evrope.

Neće biti nimalo lako. Grupa u kojoj su Litvanija, Francuska i Crna Gora biće veliki izazov, jer se radi o jako dobrim selekcijama.

Prvenstvo otvaramo s Litvanijom, koju su Musa i društvo srušili u finalu prošlog ljeta. Litvanci su željni osvete i ponovo raspolažu jako talentovanom generacijom. Također, Crna Gora ima jednu od najboljih mladih generacija od samostalnosti, dok su Francuzi također uvijek jako kvalitetni i fizički dominantni.

Od naše selekcije najviše se očekuje od košarkaša Sparsa Tarika Biberovića, Ervina Gutića Semira Karića, te centra Mege Amara Mehića, no povreda koju nosi talentovani Biberović, koji se smatra vođom ove selekcije, mogla bi predstavljati veliki problem na EP.

Selektor Mičić je odabrao putnike za Poljsku, a na popisu se nalaze:

Semir Karić, Amar Tiganj, Vojin Ilić, Ervin Gutić, Tarik Biberović (Spars), Stefan Milošević (Rookie), Amar Mehić (Mega) Danilo Cvetić (Igokea), Luka Vuković (Basket 2000), Kenan Kamenjaš (Koš), Đorđe Višnjić (Budućnost) i Nedim Omerović (Sloboda).

Raspored: 

12.8 - Litvanija 18:30

13.8 - Francuska 16:15

15.8 - Crna Gora 14:00

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi