BiH domaćin Evropskog prvenstva, Eurobasket mijenja format

BiH ponovo domaćin EP-a

BiH domaćin Evropskog prvenstva, Eurobasket mijenja format

M. Šljivak

Bosna i Hercegovina će narednog ljeta biti organizator Evropskog prvenstva B divizije za igrače do 20 godina potvrđeno je iz FIBA-e.

Nakon što je Sarajevo bilo domaćin juniorskog prvenstva 2012, te kadetskog prvenstva ove godine, dobra organizacija je glavnom gradu naše zemlje donijela organizaciju i Evropskog prvenstva do 20 godina.

Ovo će biti idealna prilika da naša reprezentacija i u ovom uzrastu osigura plasman u A diviziju, gdje se već nalaze kadeti i juniori. Roster kojeg će predvoditi Jusuf Nurkić veliki je favorit za plasman u A dviziju narednog ljeta.

Također, FIBA je odlučila da se Eurobasket 2017. godine igra po drugačijem formatu. Umjesto drugog kruga po grupama, igraće se odmah eliminacijski turnir, te će se tako smanjiti broj utakmica na Eurobasketu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.