BiH domaćin Evropskog prvenstva za košarkaše u kolicima

Dobili domaćinstvo ispred Vilniusa i Brna

BiH domaćin Evropskog prvenstva za košarkaše u kolicima

Bosna i Hercegova će biti domaćin Evropskog prvenstva za košarkaše u kolicima Divizije B, objavljeno je nakon jučerašnjeg sastanka boarda Međunarodne asocijacije košarke u kolicima.

Grad Sarajevo i Savez košarke u kolicima BiH domaćinstvo su dobili ispred litvanskog Vilniusa i češkog Brna, koji je tradicionalno domaćin ovog događaja.

"Nakon osvajanja zlatne medalje na Evropskom prvenstvu Divizije C, ovo je nova velika pobjeda za košarku u kolicima BiH", rekao je direktor reprezentacije BiH u košarci u kolicima Alaga Pašić.

Osim BiH na takmičenju će učestvovati i reprezentacije Rusije, Francuske, Češke, Slovenije, Hrvatske, Austrije, Portugala, Litvanije i Latvije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.