BiH, Grčka, Hrvatska, CG, Makedonija

BiH, Grčka, Hrvatska, CG, Makedonija

A. Beganović

Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine na Evropskom prvenstvu u Litvaniji igrati će u grupi C zajedno sa Grčkom, Hrvatskom, Crnom Gorom, Makedonijom i kvalifikantom (Finska, Mađarska, Portugal).

Na predstojećem Evropskom prvenstvu Bosna i Hercegovina igrati će u grupi C.

Pored Grčke, koja je bila nosilac na današnjem izvlačenju izabranici Sabita Hadžića snage će odmjeriti i sa tri reprezentacije iz bivše nam zajedničke države, Hrvatskom, Crnom Gorom i Makedonijom.

Šestu reprezentaciju u našoj grupi činit će kvalifikant, odnosno pobjednik mini turnira na kojem će učestvovati Finska, Mađarska i Portugal.

Grupa A:
Španija, Turska, Litvanija, VB, Poljska, Kvalifikant
Grupa B: Srbija, Francuska, Njemačka, Izrael, Italija, Latvija
Grupac C: Grčka, Hrvatska, Crna Gora, Makednija, BiH, Kvalifikant
Grupa D: Slovenija, Rusija, Belgija, Gruzija, Bugarska, Ukrajina

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.