Emir Preldžić govorio za SportSport.ba

"BiH ima velike šanse da se plasira na Evropsko prvenstvo"

D. Kurbegović

Sinoć je u zeničkoj Areni održan pravi košarkaški spektakl koji je došlo podržati više od 3000 gledatelja. Na oproštaj Ivana Opačka došle su brojne zvijezde iz ovog sporta, a jedna od njih svakako je i 28-godišnji Emir Preldžić.

Rođeni Zeničanin već dugo nastupa u Evropi, a nakon osam godina u turskom gigantu Fenerbahceu odlučio je prošle sezone potpisati za Darussafaku koja je sastavila odličnu ekipu. Poslije revijalne utakmice u Areni, Preldžić je pristao govoriti za SportSport.ba. 

"Ja sam prije svega počastvovan što me Ivan pozvao na svoj oproštaj, on je sigurno jedna od legendi bh.košarke. Bilo je lijepo večeras, dvorana je bila dobro ispunjena, ljudi su došli da vide velike zvijezde naše košarke i nadam se da su u tome uživali. Ovo mi je bilo prvi put da igram u Areni i stvarno je prelijepo, kao i ambijent, nadam se da će što više košarkaških događaja ovakvog karaktera da se održaje u ovoj prelijepoj dvorani jer Zenica to sigurno zaslužuje. Utakmica je bila lijepa, ti mladi momci koji su igrali protiv nas vjerujem da su uživali, kao i mi jer je stvarno čast ispratiti legendu naše košarke" ističe Preldžić.

Nije poznato u kojem klubu će narednu sezonu igrati, ali ostaje u Turskoj

"Ne znam sada, jedine dvije opcije sada su Fenerbahçe i Darussafaka. Još je ljeto i odmaram pa ćemo vidjeti šta će se desiti u narednom periodu. Imam još dva mjeseca da razmislim o daljoj karijeri, ne opterećujem se ima još vremena pa vidjet ćemo šta će se desiti",  kaže nekadašnji košarkaš Čelika.

Dotakao se Preldžić reprezentacija Bosne i Hercegovine i Turske

"Ja mislim da će uz Teletovića i Nurkića igrati i Đedović te još neki momci i onda ćemo da imamo pravu reprezentaciju s Mulaomerovićem kao novim selektorom.Imamo veliku šansu da se plasiramo na Evropsko prvenstvo s kompletnom ekipom. Kada je u pitanju moj angažman u reprezentaciji Turske, narednih godinu ili dvije neću igrati za tu selekciju, kako sada stvari stoje, poslije ćemo vidjeti šta će se desiti", završio je razgovor za SportSport.ba Emir Preldžić.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi