BiH izgubila od Italije, protiv Grčke za sedmo mjesto

Novi poraz bh. juniora

BiH izgubila od Italije, protiv Grčke za sedmo mjesto

M. Šljivak

Juniorska košarkaška reprezentacija BiH poražena je od Italije rezultatom 77:59 u borbi za plasman, pa će se naša selekcija sutra protiv Grčke boriti za sedmo mjesto na prvenstvu Evrope.

Izabranici Borisa Džidića imali su jako loše otvaranje meča. Za bh. tim je nezaustavljiv bio Mattia Palumbo koji je rešetao koš naše selekcije, pa je Italija nakon prvih deset minuta igre imala 12 poena prednosti, 25:13.

Igra bh. tima stabilizovala se u drugoj dionici. Konačno je i odbrana počela djelovati bolje, ali je u napadu falilo raznovrsnosti. Ipak, BiH uspijeva smanjiti zaostatak i na odmor su bh. juniori otišli sa sedam poena minusa, 34:27.

Nastavila je selekcija Bosne i Hercegovine s dobrom igrom na otvaranju treće dionice. Poenima Kamenjaša na tri minute do kraja došli su do samo minus jedan (44:43), te se činilo kako BiH može do preokreta u ovom meču.

Međutim, do kraja treće dionice Italija pravi seriju od 12:4 i u posljednju četvrtinu ulaze s osam poena prednosti, 55:47.

Nisu mladi košarkaši naše zemlje uspjeli da u posljednjoj dionici naprave previše. Italija je sigurnom igrom došla do pobjede i sutra će se s Francuskom boriti za peto mjesto na Evropskom prvenstvu.

S druge strane naša reprezentacija će za sedmo mjesto igrati protiv selekcije Grčke.

Italijane je danas do pobjede vodio fantastični Matta Palumbo sa 26 poena, dok je kod BiH Stefan Adžić ubacio 15, a Sani Čampara 14.

Evropsko prvenstvo, utakmica za plasman:

BiH - Italija 59:77 (13:25, 14:9, 20:21, 12:22)

BiH: Soldo, Alikadić, Begić 4, Adžić 15, Ilić, Kamenjaš 11, Sikiraš 2, Čampara 14, Mirković 4, Omerović, Janković 3.

Italija: Trapani 3, Dieng, Palumbo 26, Pajola 2, Buffo, Bonacin 9i, Caruso 8, Miaschi 3, Serpili 5, Ebeling 5, Zampini 5, Vigori 11.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi