BiH konačno upisala pobjedu

BiH konačno upisala pobjedu

M. Maksimović

Nakon četiri uzastopna poraza košarkaška reprezentacija BiH je konačno upisala pobjedu. Večeras je u Skenderii pala Mađarska sa 73:64.

Neugodna serija je prekinuta u utakmici u kojoj smo posao mogli završiti puno ranije i rezultatski
je to moglo izgledati puno ubjedljivije.

Utakmicu smo odlično otvorili, poveli smo 12:5, pa je vrlo brzo bilo 19:7, a na kraju prve dionice Mađari su bili u minusu devet poena, na semaforu je stajalo 24:15. Relativno dobro je to izgledalo i u nastavku gdje smo držali odstojanje, u jednom trenutku smo imali 14 poena prednosti, jednom i 15, na odmoru smo bili u vodstvu 44:33. Rezultat smo držali pod kontrolom i u nastavku, ali nismo uspijevali da slomijemo Mađare do kraja. Kada smo utakmicu trebali definitivno prelomiti, Mađarima smo pružili slamku spasa, pa su oni serijom 8:0, stigli na -8, pet minuta prije kraja.

Mađari su u finišu promašili par lopti, dok su na drugoj važne poene ubacili Varda i Nešović. Na kraju nismo otišli preko deset poena, slavili smo 73:64. Bajramović je ubacio najviše, 19 poena te je dodao 7 skokova, dok su po 15 dodali Varda i Domercant.Mađari su imali dvojicu igrača sa deset ili više poena, Fodor je utakmicu zaključio sa 14,Hanga sa 12 poena.


BIH - Mađarska 73:64
(24:15,20:18,16:15,13:16)
Dvorana KSC Skenderija ''Mirza Delibašić''. Gledalaca:1000
Sudije: Tonči Anzulović (Hrv), Radomir Vojinović (Mne), Petros Papapetrou (Gre)

BIH: Nešović 2, Kojadinović 2, Hodžić, Milošević, Bavčić 8, Jazvin, Varda 15, Domercant 15, Đedović 12, Bajramović 19, Đurasović, Halilović.
MAĐARSKA: Lorant 6, Horvath 9, Vojvoda 2,Wittmann 6,Fodor 14, Hanga 11, Molnar 9, G.Toth 2, A.Toth, Szabo, Soos, Keller 5.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.